Hoe mogen we je helpen?
We zijn voor je bereikbaar via:
Kloosterstraat 9
6581 XW Malden
024 358 05 58 info@rivez-zuiderhuis.nl

Onze openingstijden zijn:
 Ma/vr: 8.30 - 12.30 / 13.00 - 17.00 uur

Een zakelijke reisverzekering - Wanneer is die noodzakelijk?

Een zakenreis verzeker je anders dan een vakantie. Waar moet je rekening mee houden bij het verzekeren?

Een reisverzekering hoort voor het gevoel bij een vakantie, maar voor een zakelijke reis kan een dergelijke verzekering zeker ook verstandig zijn.

Tijdens een reis kun je pech hebben waar je maar beter tegen verzekerd kunt zijn. De zorgverzekering vergoedt de medische kosten in het buitenland niet volledig of dure spullen die je meeneemt vanuit Nederland worden gestolen. Voor een zakelijke reis neem je andere spullen mee dan voor een zonvakantie. Zakelijke bezittingen kun je niet claimen op de reguliere reisverzekering, dus verzeker je waardevolle zakelijke bezittingen goed in een zakelijke reisverzekering.

Waarom kiezen voor een zakelijke reisverzekering?

Vooral als je waardevolle spullen meeneemt is de zakelijke reisverzekering noodzakelijk. Ook spullen die niet tot de standaardbagage behoren kunnen verzekerd zijn. Je neemt bijvoorbeeld monsters mee van producten die jouw bedrijf produceert. Een ruime ongevallenverzekering kan ook een onderdeel uitmaken van de zakelijke reisverzekering. Ook het annuleren van de reis kan vaak meeverzekerd worden.

Waarom is de reguliere reisverzekering niet voldoende?

De dekking in de reisverzekering is afgestemd op wat je tijdens een vakantie meeneemt. Bijvoorbeeld een dure laptop kun je goed verzekeren in de zakelijke reisverzekering. Je kunt aanvullend ook een ongevallenverzekering afsluiten. Deze keert bijvoorbeeld 25.000 euro uit bij het overlijden tijdens de vakantie en 75.000 euro bij blijvende invaliditeit. Het is zelfs mogelijk om privéreizen mee te verzekeren. Het is belangrijk om de zakelijke reisverzekering goed af te stemmen op de risico’s die je loopt. Neem ook goed met de adviseur door wat je van de verzekering verwacht. Verzekeraars kunnen namelijk uitsluitingen hanteren die ervoor zorgen dat je een maatwerkoplossing moet hebben.

Niet alle soorten werkzaamheden in het buitenland zijn verzekerd

De dekking blijft vaak beperkt tot administratieve en commerciële werkzaamheden. Bij het verrichten van zware werkzaamheden of als je gaat werken met machines kun je mogelijk geen genoegen nemen met de standaarddekking. De verzekeraar heeft mogelijk wel verzekeringsoplossingen, maar dan wel tegen een extra toeslag op de premie.

Een doorlopende zakelijke reisverzekering of een aflopende?

Net als de reisverzekering voor vakanties kun je ook voor de zakenreis een tijdelijke of een doorlopende reisverzekering afsluiten. Als het om één of twee tripjes per jaar gaat, kan het kiezen voor een doorlopende reisverzekering vaak niet uit. Bij meerdere tripjes juist weer wel. Bij een tijdelijke reisverzekering betaal je naar verhouding namelijk hoge kosten. Je moet bij drie tripjes per jaar ook drie keer poliskosten betalen. Een doorlopende verzekering biedt ook gemak en je kunt het niet meer vergeten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-01-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie